Enstar förstärker affärsutvecklingsteamet med senior kompetens

Jonas Markström, Affärsutvecklare, Enstar AB

Enstar har rekryterat Jonas Markström som Affärsutvecklare. Han kommer närmast från Fabege där han jobbat som Energisamordnare med ansvar att utveckla bolagets energistrategi. Jonas har tidigare i karriären även jobbat med försäljning på Fortum Värme där han hade storkundsansvar.

Varför valde du att börja arbeta på Enstar?

”Jag ville nå ut med mina erfarenheter till fler för att kunna ge ett större avtryck på miljön. Rollen som affärsutvecklare är både spännande och utmanande. Jag ser mycket fram emot att få dela med mig av mina värdeskapande erfarenheter inom energieffektivisering i fastigheter till andra bolag.

En stor anledning till att jag valde att gå till Enstar är att bolaget delar samma vision som mig själv. Nämligen att man brinner för att nå en 100 % hållbar och förnybar energisektor och då bidra till att efterlämna en planet med stolthet till kommande generationer, säger Jonas Markström, Affärsutvecklare, Enstar AB”

Vad är det bästa med Enstar?

”Enstar är för mig mer spännande än en exempelvis rådgivande konsult eftersom man erbjuder kunden en helhetslösning från idéstadie, genom energientreprenaden och även energiförvaltning.

Energientreprenader sparar mycket pengar, ökar värdet för fastighetsägaren samtidigt som man bidrar till att klara klimathotet.

Finns det egentligen något bättre eller mer spännande man kan göra för miljön än att arbeta med energiprojekt i fastigheter undrar jag, säger Jonas”

Jonas brinnande intresse för energiprojekt gjorde att han under sin tid på Fabege fick ta rollen som energiprojektledare med ansvar för fastighetsbolagets stora energiprojekt. Tillsammans med projektteamet blev det en fantastisk resa där man nådde milstolpen halverad köpt energi på bolagsnivå samt levererade bland de bästa nyckeltalen i branschen.

”Det är väldigt roligt att ha Jonas ombord i teamet. Med Jonas långa erfarenhet av energiprojekt och projektutveckling tror jag vi kommer få en bra acceleration i vår affärsutveckling och försäljning, säger Martin Rettig, Försäljningschef/ vice VD, Enstar AB”