Enstar rekryterar Ekonomichef

Erik Gryte, Ekonomichef, Enstar AB

Erik Gryte har rekryterats som Ekonomichef. Erik kommer att ansvara för att utveckla Enstars ekonomiavdelning och ingå i bolagets ledningsgrupp.

Erik kommer närmast från en E-Commerce koncern där han haft rollen som Ekonomichef med ansvar för bland annat nationella och internationella skattefrågor, transfer pricing management, koncernrapportering och redovisning.

Varför valde du Enstar?

”Jag ville bli en del av det åtagande Enstar gör för att förbättra miljön och samhället i stort. Jag kände snabbt att Enstar är en modern och framåtsträvande organisation, valet var enkelt.”

Vad är det bästa med Enstar?

”Det finns ett genuint engagemang, både för arbetet mot kund men också för att hjälpa och utveckla varandra. En tydlig laget-före-jaget känsla.”

Rekryteringen av Erik är ett led i Enstars förberedelse av en scale up fas och även viktig för digitaliseringen av bolagets interna processer där ekonomifunktionen har en central roll.

” Jag är väldigt glad att vi lyckats rekrytera Erik. Han är en mycket viktig del i vår satsning framåt. Han har erfarenhet av att bygga upp en ekonomifunktion från grunden och vidareutveckla den. Eftersom Enstar har vuxit kraftigt de senaste åren behöver vi en erfaren person som kan ta ett helhetsgrepp och vidareutveckla vår ekonomiavdelning, säger John von Wowern, VD, Enstar AB ”